Välkommen till Malmö IF bordtennisklubb!

Välkommen till bordtennisklubben utan gränser!

Här tränar barn och vuxna, motionärer och proffs med eller utan handikapp. Här, i Sofielunds idrottshus, tränar vi i en av Sveriges finaste pingis-hallar.

För att spela bordtennis behöver du träningskläder, t-shirt, shorts och ett par gymnastikskor med ljus sula som inte ger märken på golvet. Det är viktigt att skorna inte har använts utomhus. Sitter det små stenar och gruskorn fast i sulan kommer golvet att repas och förstöras.

Malmö IF har racketar att låna ut. När det är dags att köpa eget racket finns det många att välja på i sportaffärerna. För att utveckla en bra teknik är det viktigt att en racket inte är för avancerad innan spelaren är moget för det. Prata med någon av tränarna för att få tips om vad just du behöver.

Träningen

Du skall komma i tid till träningen med rätt utrustning. Du skall uppträda på ett schysst sätt mot dina träningskompisar. Du skall vara aktiv i hela träningspasset och göra ditt bästa. Egen träning med förälder eller annan person utanför träningslaget får inte göras parallellt med din träningsgrupp. Utanför denna tid är det enbart positivt med extra träning om det finns plats i hallen.

I pingis-skolan är sparring-träning den vanligaste formen av träning. Två spelare arbetar mot varandra och tränarna går runt till borden och hjälper till med den grundläggande tekniken. Det är viktigt att fattningen av racket är rätt och att fotarbetet arbetas in. Spelarna inleder träningspasset med uppvärmning av kroppens muskler och leder.

I fortsättningsgrupperna 2 och 3 uppmanas spelarna att ha med sig hopprep. Denna träningsform värmer effektivt upp stora delar av kroppens muskler, samtidigt som motorik och fotarbete utvecklas. I grupp 3 och i tävlingsgruppen finns ett extra träningspass med individuell träning med tränare.

Förutom sparringträning ingår även träning av serv, styrketräning och konditionsträning. Tränarna arbetar med de olika träningsgrupperna efter förkunskaper och ambitioner. Det är viktigt att deltagarna lyssnar på sina tränare och inte avbryter dem under pågående träning. Du som förälder är välkommen att ställa frågor och ge feedback till träningen före eller efter träningspasset. Under tiden som träningen fortgår skall tränare och spelare inte störas.

Om ditt barn inte vill träna längre meddelar du med att skicka e-post till btkmalmo@hotmail.com.